fredag den 9. oktober 2015

Redskabsgymnastik er såååå svært!

En del frustrationer omkring redskabsgymnastik har der været.
Jeg er ikke særlig god til det, da det aldrig har faldt mig naturligt. Udover det er jeg også ret bange for at kaste mig ud i noget helt nyt..

Derfor er jeg startet til springgymnastik..

Det gjorde jeg tilbage i september måned, da jeg i forvejen er i en forening og kender trænerne, har det egentligt været rigtig sjovt at starte til det!
Jeg føler virkelig at jeg har rykket mig helt vildt meget. Her er nogle videoer over hvordan jeg har set ud, og hvordan jeg så har rykket mig..

FLERE VIDEOER KOMMER SNAREST!  

Her ses min hovedstand hvordan den har været. Den er forhåbentlig bedre til eksamen!

Her ses min forøvelse til salto, som allerede er blevet meget bedre. Video kommer i uge 42! Målet er til eksamen at kunne lave saltoen uden saltoplint!







Her ses min håndstand rulle, som også er blevet meget bedre. Video kommer i uge 42. 




Sidst men ikke mindst vil jeg vise min vejrmølle som også er blevet betydelig bedre.

Ny saldo video:



Orienteringsløb

Vores eget O-løb:

Orientering handler om at finde vej mellem
et antal punkter - kaldet poster - ved hjælp

af et kort.

Her ses et kort over Boserup hvor vi løb.


Overvejelser:
-       Efter at have gået rundt, med det udleveret master kort, har vi konstateret, at et forholdsvis gammel kort, kan give lidt udfordringer i forhold til det at sætte posterne op da der er ”mange” stier, som ikke er blevet brugt og dermed er forsvundet fra skoven, men stadig er tegnet ind på master kortet. Derfor kan dette også give nogle udfordringer i forhold til hvordan man læser kortet og hvor man sætter posterne.
-       Man kan lave posterne på mange måder, vi snakkede om at det kunne være fedt at lave det med QR-koder, så når man kommer frem til posten, scanner man QR-koden og kommer frem til nogle bogstaver.
o   I forhold til snyd med dette, snakkede vi om at hvis man så gættede ordet inden man havde alle bogstaver, ville man ”bare” springe de andre poster over. Der blev vi enige om at man var nød til at have alle bogstaver/ord for at kunne danne ordet/sætningen.
-   En anden mulighed, var at sætte tænger op, hvor man så klipper på sit medbragte kort, ved de forskellige poster.

-     Efterfølgende evaluering, kunne være at man tjekkede op på om der var alle 5 mønstre, hvis man havde brugt tængerne eller hvis man bruger QR-koderne at man så har alle bogstaverne/ordene skrevet ned lignende. 

Respons fra gruppe 4 til vores løb:
Vores post beskrivelser var ikke sådan som det er tænkt til et O-løb, da vi faktisk gav dem alle oplysninger hvor posten var, men ikke ledetråde til hvordan de kunne finde posten! Vi havde lidt misforstået det begreb. Ellers fik vi god respons på resten af løbet. Det var velstruktureret, man løb ikke bare ind i posterne, men man skulle orientere sig efter dem. Udover det var afstanden mellem posterne fine. Så vi er nogle glade og tilfredse orienterings løbere! :-D


Evaluering af gruppe 4´s orienteringsløb:

Når I skal evaluere hinandens løb – så tænk på følgende:

Var posterne anbragt korrekt: Vi tror alle posterne var placeret korrekt, vi kunne ikke finde post 3, men vi kom også af små stier, vi troede vi vidste hvor vi var, og der var hvertfald ingen post 3. Dog fandt den anden gruppe post 3, så fornemligt hvis vi havde taget den store sti havde vi fundet den. Resten af posterne var placeret som de var på kortet. 

Var posterne nemme at finde: De første to løb man lige ind i, så de var nemme at finde. Post 3 kunne vi som sagt ikke finde, som var den eneste som ikke lå på en større sti. Post 4 og post 5 lå fra den store sti ned mod en mindre sti, hvor vi også lå når man kom løbende. 

Var der mulighed for vejvalg: Ja ikke mellem hver post, men mellem mange af posterne var der mulighed for at tage en lille sti i skoven (MB spor) eller en større sti. Det var blandt andet her vi gik galt, vi skulle have taget den store sti, så havde vi måske fundet post 3. 

Var der tydelige ledelinjer: Ikke lige umiddelbart? 

Hvordan var afstanden mellem posterne: afstanden var ikke helt ens hele vejen igennem, fra post 1, 2 og 3, var der kort afstand. Til post 4 og 5 lidt længere, og så var der langt hjem fra post 5. Dog var løbet i en overskuelig kilometer længde, vi løb 2,7 km. (og det var med lidt omvej, fordi vi ikke kunne finde post 3) 

Var der spidse vinkler: Nej det var ret lige til, at løbe på de faste stier.

Passede postbeskrivelsen: Postbeskrivelsen var ligesom vi fik at vide, at den var for specifik. Der stod også konkret hvor den var. 

Generelle refleksioner over O løb: 
Der er rigtig mange ting man skal tage hensyn til i O-løb, og lære at læse kortet. Udover det skal man også huske hvad de forskellige farver betyder ellers kan man komme på afveje. 

mandag den 5. oktober 2015

Atletik

Så har vi haft atlektik. Den første gang var det stålende vejr. Vi blev delt ind i 2 grupper, vores gruppe startede med kuglestød og sluttede med længdespring/3-spring.

I kuglestød startede vi med at lave nogle forøvelser, uden kuglen, så vi lærte nogle teknikker på hvordan man skulle bevæge kroppen for at kunne støde kuglen så langt som muligt. Vi lærte 3 måder man kunne bruge, for at støde. Den ene kaldte Susanne "Tante olga", hvor man tager sidelæns chache og kiggede på "uret" med den arm. Denne form passede bedst mig, og derfor er det også den der ses video af nedenfor. Den anden metode var hvor du står med ryggen til løftede det ene ben, og tog et hop bagud og vendte om og stødte kuglen.  Ses på billedet nedenfor. Dette er den teknik mange professionelle udøvere bruger. Den sidste teknik fik vi kun fortalt fordi den er rigtig svær, der tager man 1½ drejning og så støder man. Den ser man også professionelle udøvere bruge.





Viser IMG_2531.JPG

Denne undervisning vi havde denne skønne onsdag, ville jeg sagtens kunne bruge ude i folkeskolen. At eleverne bliver præsenteret for to former for teknikker giver dem mulighed for at forske i hvad der gør at de føler de får det bedste stød. 

I Længdespring startede vi også med nogle forøvelser, for at finde ud af hvad for et ben man skal sætte af på. Hvor du kan få mest kraft op i luften. Mange af de forøvelser vi lavede til at starte med kunne vi også bruge da vi skulle have trespring, men der skulle selvfølgelig bare lidt flere skridt på. Jeg ville nok vælge i folkeskolen kun at fokusere på længdespring eller 3 spring når man kører et atletik forløb, og så når man skal have det næste gang, så tage det andet spring, så de ikke blander teknikkerne sammen. I længdespring øvede vi kun en teknik, hvor vi skulle sætte af på den ene ben, det andet ben højt op i luften, og så begge ben frem og landingen. 

Tilløb, afsæt, svæv og landing. 

Det er de fire faser som man skal igennem i et længdespring. 



Den sidste diciplin denne dag var at løbe 800 meter. Vi skulle inden da løbe 100 meter for at prøve at finde ud af hvor langt vi så mener vi ville kunne løbe 800 meter. Her skulle man selvfølgelig ikke give den fuld gas, men mene at det skulle være et tempo vi kunne holde i 800 meter (2 omgange på atletikbanen). Herefter kunne man, hvis man havde tid, prøve at løbe 200 meter, for så at se om man stadig kunne holde sig indenfor den tid man havde regnet ud. Herefter løb vi de 800 meter, og jeg løb den på 4 min og 35 sekunder. Jeg havde troet jeg kunne løbe den på 5 min. 

Gangen efter var jeg igen blevet skadet med min ryg, så min kiropraktor sagde jeg bliver nødt til holde en måneds pause fra alle de unormale vrid i ryggen man blandt andet får i nogle atletik discipliner.   
Denne gang skulle vi lave spydkast, højdespring og 4x100 meter stafet. 



I højdespring skulle man starte med lige at få følelsen af at lande på ryggen på måtten, herefter skulle man prøve at få et svej på i ryggen. Når man havde gjort det, så blev der sat lidt højde på, for at få ryggen over stangen. Efterfølgende skulle der sættes løbbet på, hvorefter der blev holdt en lille konkurrence på hvem der sprang højest. Vi endte på 1 meter og 40.   

Jeg har efterfølgende fået taget videoer af dicsiplinerne så jeg har noget dokumentation på det. Det kommer også op i dette indlæg senere når jeg har fået videoerne af mine studiekammerater. 

Atletikstævne. Den sidste gang med atletik gik med at skulle slå verdens rekorderne. Der var sat et stort stævne op. Vi blev inddelt i 3 hold, hvor vi havde 20 minutter til hver A disciplin. Vi startede med lægndespring. Her blev de fire længste spring talt sammen, vores hold lavede 15,64 meter, hvilket rakte til en 2. plads. Jeg sprang selv 3 meter og 5 cm. Herefter skulle vi til spydkast, hvor der var sat en kegle på verdensrekorden for mænd på 98 meter!! Herefter skulle vi se hvor mange kast vi mindst kunne gøre det på, vi havde 1 forsøg. Vi gjorde det på 6 kast, men var MEGET tæt på 4 kast, men desværre endte spyddet ikke med spidsen ned af, hvilket den skulle for at det gjalt. Her endte vi også på en 2. plads. Den sidste A disciplin var højdespring, her er verdensrekorden 2 meter og 45 cm. Her skulle vi på en eller anden måde komme over, uden at vælte stangen ned. Det klarede alle tre hold, hvilket betød vi fik 1 point alle hold. 
Point systemet var desværre ikke helt fair, man fik 1 point hvis man vandt en af A disciplinerne, istedet for at man fik 3,2,1 point alt efter den plads man er på. Det betød vi kun havde 1 point, efter A disciplinerne. 

B disciplinerne var løb. Det først var at skulle løbe 800 meter tættest på 4 minutter. Rebekka (i min studiegruppe, men ikke på mit hold den dag) vandt. Hun ramte tiden 3 min og 59 sek! Flot! Her fik også kun hendes hold 1 point. 
Den sidste og afgørende disciplin var 4x100 meter stafet, her skulle jeg løbe som den første. Jeg kom desværre bagud, da jeg skulle løbe mod to rigtig gode løbere. Vi vandt heller ikke dette løb, og endte på sidste pladsen! ÆV! 



Nok for atletik denne gang, næste indlæg kommer til at handle om O-løb.